Použité materiály

Zde naleznete popis použitých materiálů, které jednotlivé firmy používají na výrobu svých výrobků. Pro rychlejší přechod k hledanému výrobci můžete využít následujcí odkazy obsahující názvy výrobců.

HUMI Outdoor / RVC Sportswear

HUMI Outdoor
 
Bavlna - Klasický přírodní materiál s dobrou prodyšností, termoregulací a absorbcí vlhkosti. Bavlna je přírodní vlákno, které se získává z bavlníku rostoucího v subtropickém pásmu. Jedná se o klasický přírodní materiál, který se vyznačuje dobrou prodyšností, termoregulací, absorbcí vlhkosti a v neposlední řadě také nízkou hmotností. Tento materiál je často používán ve směsi se syntetickými materiál. 100% bavlna se vyznačuje vysokou pružností a pevností. Je přátelská k pokožce, především díky své prodyšnosti a schopnosti absorbovat vlhkost. Její hlavní především je odolnost vůči povětrnostním vlivům, tím pádem se lehce netrhá a nesráží se. Lze ji bez problémů prát v pračce.

Concoridia - 100% PAD s teflonovou úpravou, povrstvený pěnovým PU zátěrem.

Nepromokavost: > 5 000 mm
Prodyšnost: 4 000 – 5 000 g/m2 za 24h

Coolmax - Lehký materiál, který díky svým vlastnostem dokáže udržet lidské tělo v pohodlí, teple a suchu. Základem tohoto materiálu je technicky vyspělé tvarované čtyřkomorové polyesterové mikrovlákno, které bylo vyvinuto společností DuPont. Toto vlákno disponuje laločným průřezem zlepšujícím fyziologické vlastnosti materiálu. Jeho speciální konstrukce napomáhá regulovat odvod přebytečných par a udržuje tak tělo v suchu.

Hlavní přednost tohoto materiálu spočívá ve schopnosti rychlého odvodu vlhkosti směrem od kůže do dalších vrstev látky, přičemž samotný materiál vlhkost neabsorbuje. Doporučujeme používat tento materiál v zimě jako základní, zatímco v teplém počasí postačí jako jediná vrstva.

Coolmax se vyznačuje vysokou výdrží při praní (udržuje si formu a tvar i při častém praní), jelikož aktivní složka je implementována přímo do vlákna (není tedy pouze nanášena na vlákno) a dále je chráněna neorganickou síťovou maticí, která vlákno ochraňuje. Tím pádem by se účinky aktivní složky měly zachovat po celou dobu životnost oblečení. Materiál po vyprání rychle schne a není náchylný k přijímání pachů a plísní. Coomax by se měl prát bez použití aviváže.

Drivex - Unikátní materiál, který se vyrábí v kombinaci speciálně upravené bavlny a modalové viskozové striže.

Charekteristické vlastnosti: vynikající schopnost absorbce potu a nárazů - příjemný na dotyk s pokožkou - pevné a plné vlákno - vysoká tvarová stálost.

Složení: 60 % bavlny a 40% modalová viskozová striž.

Duté vlákno - Náplň bund tvoří dvě vrstvy kvalitního dutého vlákna ISOSOFT. Materiál ISOSOFT má tvarovou stálost a zachovává si svoje vynikající izolační vlastnosti i po mnohonásobném praní. Vrchní strana bundy je podšita dutým vláknem o hmotnosti 150 g/m2, podšívka je podšita dutým vláknem o hmotnosti 100 g/m2. Vzduchová mezera mezi těmito vrstvami zvyšuje již tak vynikající tepelně izolační vlastnosti bundy.
Elastic® Quick Dry - Tkanina ze 100% polyamidu unikátních vlastností. Díky vláknu lycra je dokonale pružný a díky speciální polyamidové úpravě vlákna je docíleno, že se látka na omak podobá bavlně. Elastic Quick Dry je velice pevná a rychle schnoucí látka neabsorbující vlhkost. Výrobky z Elastic Quick Dry se příjemně nosí a lehce udržují. Představují ideální materiál na sportovní kalhoty, kde je kladen důraz především na vysokou pevnost a přitom příjemný pocit při nošení.

Everest Softshell - Lehký, velice prodyšný a voděodolný dvouvrstvý materiál. Nepromokavost 7000 mm.

Softhsellové materiály jsou na trhu teprve několik let, ale i přes tuto skutečnost si již získaly značnou popularitu a staly se fenoménem posledních let v outdoorovém oděvním průmyslu. Dokáží totiž do jisté míry nahradit tzv. cibulový princip oblékání (několik vrstev) v jedné vrstvě. Cílem softshellu je poskytnout v jednom kuse oblečení komfort do každých klimatických podmínek, což může ušetřit další gramy na hmotnosti zavazadla.

Everest Softshell zajišťuje perfektní voděodolnost i větruvzdornost a přitom vykazuje vynikající hřejivé vlastnosti klasického fleecu a prodyšnost membránových výrobků. Everest Softshell je tvořen několika vrstvami, přičemž vnější je z hustě tkaného elastického vlákna s polyuretanovou voděodpudivou úpravou. Tato úprava znesnadňuje vodě (ať už v podobě deště či sněhu) vsákávání do látky. Vnitřní vrstvu tvoří příjemný fleece uchovávající teplo a efektivně transportující vlhkost ven tak. Člověk se pak cítí komfortně i za nepříznivých klimatických podmínek či nadměrného fyzického výkonu. Mezi těmito dvěma vrstvami se nachází tenká membrána zajišťující odvod tělesné vlhkosti na základě chemické absorpce par. Zároveň je tato membrána voděodolná a větruvzdorná a pomáhá vnitřní fleecové vrstvě udržovat tělem vytvořené teplo pod bundou.

Pertex DWR+ - Velmi lehká a pevná mikrovlákenná tkanina. Díky použití mikrovlákna Meryl a počítačově řízené metodě AirJet bylo dosaženo hustoty vláken 4 000 cm2 (samostatné vlákno je 10 × slabší než lidský vlas). Pertex DWR+ (Durable Water Repelent - konečná vodoodpudivá úprava materiálů nebo zipů prodlužující životnost vodoodpudivých vlastností) je velmi lehký, vodoodpudivý a vykazuje vysokou odolnost proti větru. Díky mikrostruktuře tkaniny si zachovává mimořádnou prodyšnost a zabraňuje tak srážení vodních par na vnitřní straně oděvu. Je odolný vůči pronikání izolačních náplní (peří, duté vlákno).
Polartec® Classic 200 - Lehký a velmi hřejivý oboustranně česaný fleece s antibakteriální úpravou vykazující skvělou prodyšnost a velmi dobré izolační vlastnosti. S vodoodpudivou úpravou (DWR) chrání proti dešti a sněhu. Polartec Classic 200 je rychleschnoucí a velice odolný materiál, který lze prát i v pračce.

Polartec® Power Stretch®  - Stavba pleteniny se skládá ze dvou vrstev – vnější tvořené pevným nylonem odolné větru a oděru a vnitřní velurové vrstvy poskytující vysoký tepelný komfort a příjemný pocit na těle. Obě vrstvy dokonale odvádí pot a tělesné výpary. Polartec Power Stretch je snadný na údržbu a rychle schne.

Je to ideální materiál pro všechny sportovní aktivity - od běhání až po horolezectví, všude tam, kde je nutná odolnost proti oděru, maximální rozsah volného pohybu a čisté tvary. Látka je adaptabilní na měnící se počasí. Polartec Power Stretch je vynikajícím materiálem pro základní (spodní) ošacení, může se však nosit i přes lehčí funkční prádlo či jako lehké vnější oblečení.

Technické přednosti tkaniny Power Stretch: přilnavá k tělu bez jakéhokoliv omezení pohybu, bikomponentní stavba tkaniny udrží vaši kůži suchou i když se potíte, velmi prodyšná, konfortní při všech aktivitách, neomezuje vypařování páry, poskytuje teplo bez toho, aniž by překážela při pohybu svojí hmotností a krčila se jako tradiční materiály, větruvzdorná, odolává mrazivému větru, oděruvzdorná, lze ji prát v pračce.

Polyamid - Snadno tvarovatelný, velmi trvanlivý (vysoká odolnost vůči trhání a odření). Vlákno je pevné, avšak dostatečně lehké a měkké. Vzhledem k tomu, že se téměř nemačká, velmi snadno se udržuje.
Polypropylen - Materiál vyznačující se optimální schopností odvádět od povrchu těla vlhkost. Základem tohoto materiálu je polypropylenové vlákno, které má nízkou teplenou vodivost, je odolné vůči bakteriím a plísním a z hlediska zápachu je neutrální. Vlákno má minimální nasákavost, tudíž neabsorbuje molekuly vody a jeho použití na vnitřní straně outdoorových ponožek zabezpečuje to, že i po náročném dni na horách zůstanou nohy suché. Tím pomáhá předcházení otoků, omrzlin a kožních onemocnění.

Sympatex® higH2Out - Materiál poskytující extrémní voděvzdornost a vynikající prodyšnost. Předností třívrstvého Sympatexu High2Out je o 120 % vyšší prodyšnost oproti klasickým funkčním oděvům díky kombinaci hydrofilní (vodu milující) membrány Sympatex a extrémně vodu absorbující vrstvy Sympatex High2Out. Touto kombinací dochází k rychlé a efektivní absorpci potu a jeho následné odpařování ven přes účinnou membránu – tím je výrazně urychlen vysoušecí proces. Sympatex High2Out vykazuje 100% odolnost proti vodě i větru.

Nepromokavost: 100 000 mm
Prodyšnost: 35 000 g/m2 za 24h

Sympatex® PHASEABLE - Sympatex je funkční polyesterová 2 – 3laminační membrána neviditelně zapracována do oblečení. Tloušťka membrány je pouhých 0,01 mm (tenčí než lidský vlas) a zůstává tak nejtenčí značkovou membránou na trhu. Přes svou lehkost garantuje optimální funkčnost a odolnost proti opotřebování. Sympatexové membrány se vyznačují svou vysokou odolností proti vodě a větru a zároveň optimální prodyšností.

Materiál Sympatex Phaseable je extrémně odolný proti opotřebení a současně vykazuje optimální prodyšnost při své abnormální lehkosti. Sympatex Phaseable je 100% odolný proti větru, voděvzdorný a navíc výrazně podporuje regulaci teploty těla. Inteligentní izolace se aktivně adaptuje na úroveň vaší aktivity (v klidové fázi udržuje vzduchová vrstva tvořená pěnovými trojúhelníky pocit tepla, při vyšší aktivitě se membrána napíná, a tak zmenšuje izolační vrstvu vzduchu a vede ke zvýšení prodyšnosti).

Nepromokavost: 100 000 mm
Prodyšnost: 35 000 g/m2 za 24h

Sympatex® PROFESSIONAL - Sympatex je funkční polyesterová 2 – 3laminační membrána neviditelně zapracována do oblečení. Tloušťka membrány je pouhých 0,01 mm (tenčí než lidský vlas) a zůstává tak nejtenčí značkovou membránou na trhu. Přes svou lehkost garantuje optimální funkčnost a odolnost proti opotřebování. Sympatexové membrány se vyznačují svou vysokou odolností proti vodě a větru a zároveň optimální prodyšností.

Sympatex Professional je vysoce trvanlivý a odolný vůči roztržení materiál v důsledku exkluzivního využívání vnější tkaniny a třívrstvých laminárních tkanin. Sympatex Professional splňuje ty nejvyšší nároky co se týká prodyšnosti a odolnosti proti vodě a větru.

Nepromokavost: 100 000 mm
Prodyšnost: 35 000 g/m2 z 24h

Sympatex® WINDMASTER - Materiál s vysokou odolností proti větru a vysokou prodyšností ve srovnání s ostatními softshellovými materiály. Největší předností tkaniny Windmaster je vysoká odolnost proti větru, čehož je docíleno vložením nejtenčí membrány na světě o tloušťce 5 mikronů (=1/200 mm) mezi vnitřní a vnější vrstvu. Ta navíc dokáže ochránit tělo před lehkým deštěm. Windmaster zároveň vyniká vysokou prodyšností ve srovnání s ostatními softshellovými materiály. Softshellová tkanina Sympatex Windmaster je navíc velice lehká a pružná, čímž neomezuje v pohybu.
Viskóza - Jedná se o pevné umělé vlákno, které je příjemné na omak, dobře chladí a saje. Viskózové vlákno se vyrábí z regenerované celulózy, nejčastěji se jako základní surovina pro jeho výrobu používá dřevo nebo bavlna. Vlákno je jemné, k pokožce přívětivé, vyznačuje se dobrou savostí a nemačkavostí (v závislosti na struktuře tkaniny a také na poměru směsi s jinými vlákny). Při vyšších teplotách se však snadno sráží. Vlastnosti viskózových vláken jsou obecně velmi podobné bavlně.

Vlna - Vlna se vyznačuje vysokou savostí (dokáže absorbovat /nasáknout/ až 33% vlhkosti a člověk se stále necítí zpocený) a elasticitou (téměř se na ní netvoří ohyby). Vlna je také velmi dobrým tepelným izolátorem (dokáže udržet teplo a zároveň chladit). To se projevuje především v momentě, kdy je člověk zmrzlý a potřebuje se rychle zahřát. u většiny materiálů chvíli trvá než člověk ucítí teplo, vlna však dokáže hřejivé teplo poskytnout okamžitě. Tato vlasnost je způsobena strukturou jednotlivých vláken, mezi kterými se nacházejí drobné vzduchové kapsy, které dokonale izolují a v případě potřeby udržují pocit tepla.

Díky svým vlastnostem se vlna často používá v moderním funkčním prádle. Její nejvýhodnější použití se pohybuje v teplotním rozmezí +10 až -20°C, což je však poněkud omezující ve srovnání s čistě syntetickými úplety, které dokáží vyhovět v širším tepelném rozpětí.

Nevýhodu použití vlny představují její vyšší nároky na praní a údržbu. Vlna vyžaduje zvláštní prací prostředky, nejlépe ruční praní při nízké teplotě. Nesprávné praní může způsobovat zkracování vlny a vlákna pak mají tendenci splétat se dohromady.     

Zpět
RVC Sportswear

Free-X-Air - Mikroporézní zátěr s hodnotami 5.000 mm voděodolnosti a přibližně 4.500 g/m2/24 hod. prodyšnosti.
SoftshellPro 10.000 - Třívrstvý laminát s membránou. Materiál zaručuje maximální prodyšnost při zachování vysoké větruodolnosti, vodoodpudivosti a nenasákavosti. Přitom je elastický a tichý, nežmolkuje se. Nejmodernější High-Tech materiál dokonale chránící i v nejtvrdších podmínkách.
Tanyl Pearl - Materiál vyznačující se zvýšenou vodoodpudivou úpravou, zpevněnou strukturou a mikroporézním zátěrem zajišťujícím odvod přebytečné tělesné vlhkosti vyprodukované při pohybu.
Wind-X-Break - Laminated membrane softshell. Nově vyvinutý laminovaný materiál, který je větruodolný, pevný a tichý, nežmolkující se, vodoodpudivý a nenasákavý.
Zpět
 

 
...
 

Vyhledávání
Rychlý kontakt
E-mail: shop@outdoor-a-sport.cz
ICQ: 569-869-857
Tel.:
778 528 964
Na tel. jsme k dispozici
PO-PÁ v 9-17 hod
a v SO 10-12:30 hod.
Navštivte naši prodejnu ve Slavičíně...
Novinky na email
Doprava zboží levně

Doprava na SLOVENSKO
Doprava na SK
již od 89 Kč
Platby GoPay

 
Outdoor-a-sport.cz / Váš partner ve světě outdooru a sportu. Sunlight systems - e-shop Sun-shop 2.11.3

Tato webová stránka používá cookies

Na těchto stránkách fungují cookies, které naše společnosti využívají. Jednotlivé typy cookies a jejich dobu zpracování naleznete popsané níže v tabulce. Zvolte prosím Vámi preferovanou variantu. Pokud byste nás potřebovali ohledně výkonu vašich práv v souvislosti se zpracováním cookies kontaktovat, obraťte se prosím na společnost, jejíž stránky procházíte, nebo na našeho Pověřence pro ochranu osobních údajů. Pokud si myslíte, že s osobními údaji nenakládáme, jak bychom měli, máte možnost podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů. Budeme však rádi, pokud se nejdříve obrátíte přímo na nás a budeme tak moct Váš požadavek obratem vyřešit.